Nutella
Sursa Nutella
articol scris de laura_dachman blog lauradfood.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dificultate : redusa
Timp de preparare : 20 minute
Ingrediente
- 150 gr alune de padure
- 100 gr ciocolata cu lapte, rupta in cubulete
- 40 gr cacao pudra
- 100 gr smantana
- 50 gr zahar pudra + 100 gr, dupa gust
- un praf de sare
Preparare
- Incinge o tigaie la foc potrivit si prajeste alunele 5 minute pana se rumesc usor.Lasa-le sa se raceasca 5 minute, apoi freaca-le cu un prosop de bucatarie pentru a inlatura coaja.
- Mizeaza alunele intr-un blender pana devin pasta, aprox. 5-10 minute.
- Intre timp ce se mixeaza alunele, topeste ciocolata la bain-marie.Adauga cacaoa, smantana si amesteca pana la omogenizare.Adauga amestecul de ciocolata la alune, si mixeaza-le.Apoi, adauga 50 gr zahar pudra si un praf de sare.Mixeaza-le si adauga treptat 100 gr zahar, punand doar atata pana se ajunge la dulceata dorita.
- Pasta obtinuta se pune in borcan, se inchide si se pastreaza intr-un loc uscat si racoros.