Nutella De Casa
Sursa Nutella de casa
articol scris de mayas-esprit.blogspo blog mayas-esprit.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
- 60 g alune de padure
- 200 g ciocolata
- 50 g unt
- 80 g zahar
- 80 g lapte
Ingredientele:
Am prajit alunele într-un vas,fara niciun adaos de grasime.
Le-am decojit/le-am frecat între palme..si cam frije :D
Am macinat alunele cu zaharul în dragul meu KA :)
(mie mi-a mai ramas cîte o pata de pielita pe alune,deci nu le-am curatat perfect)
Am topit ciocolata în microunde,
si am turnat-o peste alunele macinate cu zahar.
si am turnat-o peste alunele macinate cu zahar.
În timp ce KA-ul macina de zori,
am adaugat untul topit si laptele încalzit la 50°C
am adaugat untul topit si laptele încalzit la 50°C
Pentru toate operatiile am folosit butonul de macinat gheata
si cel de tocat verdeata.
Cînd pasta a capatat o textura fina de la macinat/mixat,
am turnat-o într-o oala si am tinut-o pe foc mic,timp de 5 minute,
mentinînd temperatura de 50°C (controlat cu termometru de bucatarie)
si cel de tocat verdeata.
Cînd pasta a capatat o textura fina de la macinat/mixat,
am turnat-o într-o oala si am tinut-o pe foc mic,timp de 5 minute,
mentinînd temperatura de 50°C (controlat cu termometru de bucatarie)
A iesit o bunatate.
Merci,Adriana !
Merci,Adriana !