Nugat
Sursa Nugat
articol scris de retete-roz.blogspot. blog retete-roz.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Uite ca am facut si eu nugat :)
Este o reteta atat de simpla si merge atat de rapid, incat o recomand tuturor pofticiosilor sa o incerece macar o data.
Reteta am filat-o de pe blogul Liviei, care mi-a starnit pofta pentru un astfel de dulce.
INGREDIENTE:
- 1 foaie napolitana
- 1 cana zahar
- 2 linguri miere
- 2 linguri apa
- nuci, alune cat poftiti
- 1 albus de ou
Se ia zaharul, mierea si cele doua linguri de apa si se pun pe foc.
Se lasa pentru vreo 10 minute, pana cand se face un sirop.
Intre timp, ca nucile sa fie mai crocante, se baga la cuptor pentru vreo 5 minute.
Si ca sa mearga si mai repede, in timp ce fierbe siropul, se bate albusul spuma.
Cand au expirat cele 10 minute, se ia siropul, asa cald cum este, si se mixeaza cu albusul spuma. Se adauga si nucile.
Foaia de napolitana se taie in doua si se aseaza intr-o tava. Puteti asambla si fara, nu e absulot nici o problema.
Se intinde amestecul preparat pe prima foaie de napolitana dupa care se acopera cu cea de-a doua.
Se infoliaza si se lasa pentru vreo 30 de minute , sa se intareasca umplutura.
Cand s-a intarit umplutura, se portioneza in cubulete simpatice .
Portiile se pot dubla, tripla... , dupa pofta fiecaruia. Eu voi face o portie dubla data viitoare :)
Pofta buna!
RozBonBon