Nudli
Sursa Nudli
articol scris de reteteilustrate blog reteteilustrate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
3 cartofi mijlocii, 3 căni de făină, 2 ouă, 3 linguri de ulei, 250 gr pesmet, sare
Mod de preparare:
Se fierb cartofii în coajă, apoi se scurg şi
se lasă la răcit.
Se curăţă şi se pisează.
Într-un bol, peste cartofi se pune făina, ouăle întregi şi un praf de sare.
Se frământă până se obţine un aluat de consistenţă potrivită ce nu trebuie să se lipească de mână (caz în care se mai adaugă puţină făină).
Pe un blat de lemn presărat cu făină se rup bucăţi din coca formată ce se rulează până se obţine un cordon de grosimea degetului mic care
se taie aproximativ 4-5 cm.
Într-o oală mare se pune apă cu sare la fiert şi când clocoteşte se pun unul câte unul bastonaşele din aluat. Se lasă pe foc aproximativ 10-15 minute amestecând din când în când.
Se scot într-o strecurătoare şi se lasă la scurs.
Într-o cratiţă mică se pune uleiul la încins, la foc mic, se pune pesmetul şi se lasă până se rumeneşte, amestecând în continuu.
Într-un bol mare se pun bastonaşele fierte, pesmetul rumenit şi se amestecă.
Se poate adăuga zahăr peste ele.
Se servesc reci.
Poftă bună!