Nudli – Putisoare – De Post
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
INGREDIENTE:
Pentru nudli:
510 g cartofi fierti in coaja
1 lingurita margarina
100 g faina
1 praf de sare
Pentru topping:
1 lingura ulei
100 g pesmet
50 g nuca macinata
1 lingurita zahar pudra vanilat
Pentru servit:
zahar tos sau pudra
1 praf de scortisoara
PREPARARE:
Cartofii fierti in coaja ii curatam imediat cum ii scoatem din oala (fierbinti) si ii zdrobim, ca la pireu, sau ii dam prin razatoare. Punem 1 lingurita de margarina, apoi incorporam faina amesteacata cu un praf de sare. In functie de apa retinuta de cartofi, este posibil sa mai avem nevoie de putina faina.
Framantam aluatul pana devine neted si nu se lipeste de maini. Inainte sa pregatim nudli facem toppingul: in uleiul incins punem pesmetul si nuca, cu putin zahar. Le calim, pana se inchid putin la culoare, apoi luam de pe foc.
Rupem bucati de aluat si le rulam intre palme. Ruloul va avea un diametru de aproximativ 1.5 cm. Taiem nudli astfel incat sa aiba 3-4 cm.
Ii punem sa fiarba in apa clocotita sarata pana se ridica la suprafata. Ii scoatem cu o lingura cu gauri si ii tavalim prin pesmetul calit.
Punem nudli pe un platou, presaram zahar si scortisoara dupa gust, apoi servim.
Putem inlocui pesmetul si nuca cu mac si zahar.
Pofta buna!