contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Nuci Cu Crema De Cacao - Reteta Copilariei Mele

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
     Am furat de la mama o forma de nuci pe care o tin in debara de cateva luni si imi tot fac curaj sa ma apuc. Cert e ca dintre cunostintele mele (si aici o includ si pe mama), nimeni nu imi poate da o reteta exacta sau potrivita gusturilor mele (gen, fara margarina, untura, etc). Am cautat mult pe internet si am compilat o reteta (nu pot sa va dau sursa pentru ca de fapt sunt vreo 5 :). Iata ce a iesit:

Ingrediente nuci:
  • 2 oua medii
  • 13 linguri ulei
  • 13 linguri lapte
  • 100g zahar
  • o lingura extract vanilie
  • un plic de amoniac stins cu o lingura de zeama de lamaie
  • faina cat cuprinde (cam 500g)
  • un praf de sare
Ingrediente crema:
  • 140g pesmet biscuiti (daca vreti si nuca puneti o parte biscuiti o parte nuca)
  • o lingura cacao
  • 3 linguri de zahar
  • 150ml lapte rece
  • 2 linguri de rom (nu esenta, pentru ca ii da un gust artificial)
  • 130g unt la temperatura camerei
  • zahar pudra pentru decor
     Se bat ouale cu zaharul si un praf de sare pana se fac o spuma fina, albicioasa. Se adauga lingura cu lingura uleiul, laptele si amoniacul stins. Se adauga si vanilia.
     Se incorporeaza faina lingura cu lingura pana obtineti un aluat care se tine bine si nu se lipeste de peretii vasului sau de maini. Se lasa aluatul sa se odihneasca putin (cam 30 de min) - asta nu pentru crescut, pentru ca amoniacul doar fragezeste, ci pentru a lasa glutenul din faina sa se relaxeze si nucile odata coapte sa nu se crape.



     In timp ce se odihneste aluatul, se face crema. Pesmetul de biscuiti se amesteca cu o lingura de cacao, 3 de zahar, 2 de rom si 150 ml de lapte si se amesteca bine cu un tel pana devine o pasta moale. Untul la temperatura camerei se bate spuma si se adauga pasta de cacao treptat si se bate in continuare pana se omogenizeaza totul.


     Se fac bilute mici de coca (depinde de forma pe care o folositi eu am una cu 16 "coji"... nu stiu cum altfel sa le zic) se incinge bine forma si se bun bilutele foarte repede pentru ca aluatul se coace intant. Problema e ca bilutele de coca nu trebuie sa fie prea mari pentru ca prin presare ies foarte mult din forma si pierdeti din aluat. Se coc la foc mic circa 1 min si jumatate pe o parte si cam 45 sec pe cealalta parte. Iarasi nu e ceva fix, depinde cat de groasa e forma de nuci, cred ca cel mai bine va orientati la fata locului pentru ca ce va spun eu aici e din experienta cu forma mea.


     Trebuie sa se raceasca nucile inainte de a le umple. Se pune cam un arf de lingurita de crema in fiecare nuca si se niveleaza bine. Se lipesc nucile si se sterge excesul de crema de la imbinare (sau se degusta... yum yum!!!). Dupa ce le-ati asezat pe platou se pudreaza din abundenta cu zahar si... s'aveti pofta!