Nori pufosi – Gogosi Pufoase Cu Iaurt
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Nu cred ca exista copil care sa nu vrea sa manance aceste gogosi pufoase, cu forme ciudate. Si pentru adultii pofticiosi sunt la fel de apetisante.
INGREDIENTE:
200 g iaurt
250 g faina
3 linguri zahar pudra
1 ou
8 g drojdie proaspata sau 1 plic praf de copt
coaja de lamaie
esenta de vanilie
50g zahar pudra si un varf de scortisoara pentru pudrat
ulei pentru prajit
PREPARARE:
Amestecam toate ingredientele si obtinem un aluat foarte moale. Il lasam 30 minute sa dospeasca. Punem uleiul in tigaie si asteptam ca acesta sa fie incins. Luam cu lingurita si turnam aluat fara sa aiba o forma anume. Le prajim pe ambele parti pana devin aurii spre maro, sa nu le ardem.
Le scoatem cu o lingura cu gauri, astfel incat sa se scurga uleiul. Le tavalim prin amestecul de zahar si scortisoara si ne punem la treaba: mancam pana nu mai ramane nimic!
Pofta buna!