contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Noodles Cu Pui

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ce sa mai mancam noi?! Asta-i deja o mare problema... Exceptand fitele si moturile, nici vremea de afara nu ne ajuta deloc.. Daca ar fi dupa mine as sta numai intr-o piscina, cu un pahar de limonada langa :)) Visez frumos, nu?!
Sa revenim... Din cand in cand mergem la restaurantul chinezesc, iar unul din preparatele nostre favorite este Noodles, eu cu pui, el cu vita. Azi, eu am facut cu pui, dar am papat cu mare pofta amandoi!!


Ingrediente:
150 g piept de pui
3 +5 catei usturoi
2 fire ceapa verde
1 morcov
1 ardei iute
½ ardei gras (eu am avut congelat)
ghimbir ras
ulei de masline
sos de soia
sos Worcester
fulgi de ardei iute
paste de orez
sos de ardei iute – cumparat

Pieptul de pui l-am taiat in bucati mici. Legumele le-am tocat marunt.
Intr-un vas wok am pus putin ulei de masline si am calit cateii de usturoi, fara a-i arde. Am scos usturoiul si am pus la calit pieptul de pui. Cand a fost gata, l-am  scos pe un servet de hartie, si in uleiul ramas am adaugat legumele tocate, oprind cateva rondele de ceapa verde – partea verde. Am adaugat sosul de soia si sosul Worcester.
Am lasat putin ca aromele sa se intrepatrunda, apoi am adaugat si carnea de pui prajita, amestecand usor.
Intre timp am pregatit pastele de orez, punandu-le in apa fierbinte si lasandu-le cca 5 min, sau respectand instructiunile de pe ambalaj.
In wok am adaugat si pastele hidratate, am condimentat cu fulgi de ardei si rondelele de ceapa verde. Am servit cu sos de ardei iute.
O nebunie picanta!
 Sa aveti pofta!!!