contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Noduri Cu Usturoi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cu ceva vreme in urma am descoperit pe blogul Nainei aceasta reteta. De atunci m-am tot gandit la ea si am pus-o in parctica. Aceste noduri sunt atat de pufoase si bune incat nu te mai poti opri din mancat.


Ingrediente aluat:  700 gr faina, 400 ml apa calduta, 80 gr unt, 1 lingurita de sare, 1 lingura zahar, 1 plic drojdie uscata sau 25 gr drojdie proaspata

Ingrediente sos: 6 catei de usturoi, 1/2 legatura patrunjel, 100 ml ulei de masline, sare, piper


Framantam un aluat de paine dupa procedeul de aici.
Intindem aluatul cu sucitorul pe blatul de lucru infainat, apoi il taiem in fasii late de 2 cm.


Fiecare fasie se trece prin faina apoi se trece peste degete de doua ori (vezi foto) si se rupe excesul de aluat.


Capatul ramas se trece prin mijloc.



Se aseaza painicile in tava si se lasa la dospit timp de 30 de minute.


Intre timp incingem cuptorul la 180 grade Celsius. Introducem in cuptor o tava cu apa, pe care o mentinem in cuptor pana se coc painicile. 
Painile se coc timp de 20 de minute.


Pentru sosul de usturoi mixam toate ingredientele in blender.


Mutam painicile fierbinti intr-un castron si turnam peste ele sosul. Amestecam bine astfel incat fiecare nodulet sa fie acoperit de sos.


Pofta buna!