contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Nici O Masa Fara Pane

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Nu pâne, pane, adica dovlecei pane, ca e sezon. Si snitel. Si am poze foarte nasoale dar pentru ca voiam sa va impartasesc ceva trancaneala, defilam cu ce avem.

Ideile nu au legatura intre ele, sunt alandala, la fel ca pozele.

Deci nu imi dau io seama de ce mereu mancarea cainelui, desi e facuta mai simplu decat e prevazut de lege, miroase si arata mai bine decat ma astept de fiecare data.

Slide1

Vorba aia, pui pui, pui legume, putina sare, presurizezi, pui orez, paste sau nu mai pui nimica. SI desi folosesc subproduse, gen spate de pui, iaca ce mandrete de strelici.

Alta chestie, din vorba in vorbe (am aflat niste chestiuni despre niste localuri … auci) imi zice un domn despre o carciuma, nu spui care, ca netul e mare si are multe aspecte, ca pentru a colora si a da aluatului pentru pane (nu va derutez cu beshamela de impanat ca am fost eu destul de derutata o vreme) culoarea care sa dea impresia folosirii unor oua de calitate, in respectiva locatie se pune colorant alimentar in oua.

Si iaca asa revenim la paneurile noastre, anume, nu stiu ce efect benefic au colorantii aia, dar de ce? Cand se gaseste si se poate folosi cu mult succes turmeric/curcuma, desigur, daca vrei musai sa fie aluatul galben. Avantajele condimentului sunt clare, nu numai ca aspect dar si ca gust, da un iz placut aluatului. (nu va radeti ca nu se vede galben-galben ca v-am zis, noaptea aparatul meu nu vede bine).

Slide2

Inca o trebusoara, ca v-am zis ca nu ma tin de retete serioase cap-coada sa moara de ciuda ai de la bucataras sa imi stearga tot, daca tot nu am poze cu mine facand zumu sau cum mumu meu se cheama gimnasticile alea, am fost in Real. In reala viteza ca era deja cald si Casi in masina. Si am luat ce imi trebuia, nimicuri, dar din capat de rand si nu am putut sa nu remarc o droaie de oferte. Preturi bune la o gramada de chestii, mie mi-a trebuit cafea si am cedat in fata a doua felii de carne de porc, ceafa, 15 lei kila.

Si cum tot pregatisem pentru dovlecei pane, am troznit cele doua felii si au iesit o droaie de mini snitele, date tot prin aluatul de bere imbunatatit cu curcuma si mult piper (combinatia de curcuma, piper si ananas face extraordinar de bine la bila, sigur, nu in snitele, separat, dar ca idee).

Deci multe mini-snitele.

Slide3

Am facut si un dovlecioi pane, dezavantajul e ca oricat de multi ai face, dovleceii pane se halesc. Si am gasit in congelator si un carnat crud-uscat o minune, asa ca am facut o gustarica, pane-uri, coltul de carnat, rosie cu sfarc (delicioasa) si iaurt de la Lactag, luat de test, bun la gust dar de o consistenta totalmente improprie.

Slide4

Mucles ca v-am zis ca nu am poze misto, da?

Si de final de postare, sa va arat cum am distrus frumusete de pulpa de miel gatita de la mare, v-am aratat-o in crud la mal de mare.

Slide5

Pentru asa o minune se procedeaza in halul urmator: se pune la incalzit mandretea de friptura care ni se pare ca ar mai trebui patrunsa ea. Se gaseste un joc nou. Se alege praful de tot, noroc ca a mirosit si a fost salvabila partial. Pentru Casi, fireste.

Apropos de preturi mici, bai nene, de ce e asa scumpa carnea de curcan? Nu ma luati cu “e mai sanatoasa” ca si astia sunt tinuti tot ca gainile, pe ingrasat rapid ca sa se faca de marimea dinozaurilor in timp scurt. Am vazut un magazin de prezentare, zic hai ca la astia or fi mai ieftine. Nu sunt bre, e scumpa rau carnea de curcan, indiferent de firma, eu ma uitai la preturi la aia, cum le zice, penis curcanul. Scump, nejustificat de scump, ca si carnea de iepure.

Gata momentan ca am ramas fara poze nasoale in dotare si azi chiar vreau sa fac o reteta.

rororo