contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Nessert

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

 

... adica o crema fiiiina de ness, servita rece, iata un desert minunat sa ne racoreasca. Nici nu l-am terminat bine si am planificat deja un remake, pentru ca nu ne-au iesit decat 3 vase. Nu va spun ce lupta a fost la impartirea ultimei portii :)) Data viitoare, marim cantitatile. Reteta e preluata de la Mihaela si n-am modificat-o aproape deloc pentru ca este... perfecta :) Acest desert este potrivit si cand organizati o petrecere, deoarece este foarte bun, daca nu chiar mai bun a doua zi.

Pentru 3-4 portii avem nevoie de:
  • 400 g smantana pentru frisca
  • 4 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 2 lingurite ness
  • cateva picaturi esenta de vanilie
  • 1 lingurita cardamom praf
  • un praf de sare
  • o mana de fistic
  • 1 lingurita zahar pudra
Din cele 400 g de smantana pentru frisca, am oprit cam 3 linguri pe care le-am folosit apoi la ornat, dar puteti folosi toata cantitatea la crema, iar pentru ornat puneti alta frisca.
Galbenusurile le lasam in bucatarie de cand incepem pregatirea cremei, sa fie la temperatura camerei cand vom avea nevoie de ele.
Smantana pentru frisca o turnam intr-un vas si punem la foc mediu, pana incepe sa faca bule pe margine. Luam de pe foc, adaugam cardamomul, acoperim vasul si lasam sa stea 30 de minute, sa-si lase aroma. Dupa acest timp, strecuram frisca pentru ca s-o separam de praful de cardamom. Adaugam zaharul si punem din nou pe foc, amestecand, pana incepe sa fiarba.
Separat amestecam galbenusurile cu un praf de sare si incepem sa turnam un fir subtire din frisca fierbinte. Dupa ce s-a incorporat, adaugam esenta de vanilie. Nessul in dizolvam intr-o cantitate mica din amestec, dupa care il turnam inapoi in vasul mare.
Strecuram din nou compozitia si suntem gata s-o punem la cuptor.
Pentru aceasta avem nevoie de o tava inalta si de 3-4 cani sau vase ramekin, pe care le asezam in tava. Turnam crema in vase, iar in tava turnam apa fierbinte, cam cat sa fie vasele pe jumatate in apa. Acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor, la 160 de grade, timp de 35 - 40 de minute.
Pentru ornat batem putina frisca cu o lingurita de zahar pudra si asezam peste crema rece, preferabil de la frigider. Presaram putin fistic maruntit si servim aceasta crema excelenta, care, din pacate, are 375 calorii la 100 de grame.

 

 

 

 

 

 


Articol recomandat de furnicuti.blogspot.com