Neptun Lux
Sursa Neptun lux
articol scris de naskwik blog anastassiacafe.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
200 gr. somon putin sarat
100 gr. icre rosii
2 cepi mici
1 catel usturoi
2 felii de limeta
½ piper cili sau ½ lingurita praf cili
2 linguri arahide sarate
25 gr. zahar se poate mai putin
cate 1 lingura de sos soia Kikkoman, sos de peste, apa
1 lingura chimen tocat cu cutitul
15 frunnze de salata creata
200 gr. alge de mare
200 gr. paste in forma de scoici
cate 1 lingurita de sofran,boia dulce, curcuma
500 ml. apa pentru fierberea pastelor
200 gr. crevete
10 gr. unt
paine pentru ornat
scobitori pentru asamblarea pastelor
Mod de preparare:
1 Se fierb pastele in apa cu sofran , boia ,curcuma ,se scurge apa si se lasa sa se raceasca bine.
2 Se prepara sosul din ceapa , zahar sos soia si sos peste, 1 lingura apa si usturoi
se incalzeste apa cu sosul de soia si de peste, se adauga zaharul, ceapa tocata foarte marunt si arahidele maruntite, se fierbe la foc mic 4 minute si se adauga usturoiul pisat pentru 20 secunde si se lasa sa se raceasca.
3 Pe o frunza de salata se aseaza cate 1 lingura de somon taiat felii subtiri de 0,5 cm se presara cu cili taiat marunt sau cu praf de cili , limeta taiata marunt si nuca de arahide maruntita , se toarna putin sos, se presara cu chimen tocat si ½ lingurita de icre rosii.
4 Ornatul :O scoica din paste se unge inauntru cu unt, cum a-ti tapa untul cu degetul in ea, apoi se asambleaza cu o scobitoare cu a doua scoica peste unt se adauga ½ lingurita de icre. Luati 2 scobitori si suciti pe ele putine alge de mare, imaginati-va ca sunteti la un restaurant chinezesc si nu aveti furculita , si o puneti pe un cubulet potrivit de paine dupa marimea pastelor, intepati scobitoarea cu scoici in acest cubulet de paine si o asezati frumusel pe frunza de salata .
5 Fierbeti crevetii cu o lingurita de sare 5 minute, daca sunt mici le fierbeti mai putin si le asezati pe platoul cu somon.
Pofta buna !