contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Negrese

articol scris de Maria68 blog Ikka is Blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ingrediente:
100 g ciocolata neagra(70% continut cacao)
110 g unt
125 g zahar
100 g zahar brun
1 praf de sare
1 lingurita vanilie macinata
2 oua
1 galbenus
120 g faina
3 linguri cacao inchis la culoare
grasime si faina pentru forma
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 180 grade, se unge forma cu un strat subtire de grasime si se presara cu faina.
Se rupe ciocolata bucati si se topeste intr-un vas in bain-marie. Se pune deoparte si se lasa sa se raceasca.
Se adauga ambele sortimente de zahar,untul,  sarea, vanilia macinata la ciocolata rece. Treptat se adauga si ouale, amestecand, la fel si galbenusurile. Se cern faina si praful de cacao deasupra. Se amesteca atat cat sa se fi amesteca toate ingredientele.
Se toarna aluatul in forma si se netezeste la suprafata. Se coace 30 de minute in cuptorul incins pana cand a crescut aluatul, insa la mijloc trebuie sa fie inca moale. Pentru a constata acest lucru, cel mai bine este sa crestati aluatul la mijloc.  Daca atunci cand ii faceti proba mai raman firimituri umede lipite de scobitoare, inseamna ca prjitura este numai bine coapta.
Se lasa sa se raceasca in forma timp de 5 minute. 
Apoi se rastoarna pe un gratar pentru prajituri si se lasa in continuare la racit.
Se taie prajitura in 16 bucati care se invelesc in folie. Se lasa astfel sa se patrunda pana a doua zi, apoi se servesc.
Sursa: "Bunatati  la cuptor "





Pofta buna!!!