Negrese
Sursa Negrese
articol scris de Fraiche Bistro blog fraiche-bistro.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Clasica prajitura cu cacao este pregatita in diferite moduri, dar nu demult am descoperit o reteta usoara si foarte gustoasa :)
NEGRESE (timp de preparare: 1 ora)
Pentru aceasta reteta ai nevoie de:
- 1 cana de faina;
- 1/2 ceasca cacao;
- 70 gr. ciocolata neagra;
- 1 ceasca zahar tos;
- 70 gr. unt;
- 1 lingurita de sare;
- 1/4 ceasca lapte degresat;
- 2 galbenusuri;
- 1 ou intreg;
- 1 lg vanilie;
Pasul 1: Da drumul la cuptor pentru a se incinge si cerne o cana de faina.
Pasul 2: Amesteca faina, cacaua si sarea intr-un bol.
Pasul 3: Zdrobeste ciocolata neagra in bucati mai mici.
Pasul 4: Intr-un bol pune ciocolata si untul si pune-le la foc mic pentru a se topi. Amesteca pe parcurs pentru ca cele doua ingrediente sa se omogenizeze. Cand s-au topit ia-le de pe foc si lasa-le putin sa se raceasca.
Pasul 5: Adauga peste compozitia cu ciocolata si unt, zaharul tos si amesteca-le usor. Apoi, pune si galbenusurile, oul intreg, laptele si vanilia si amesteca-la pana cand se omogenizeaza.
Pasul 6: Toarna compozitia de mai sus peste faina si cacao si amesteca din nou.
Pasul 7: Unge o tava cu unt
Pasul 8: Toarna compozitia in tava si baga tava la cuptor pentru 20-25 minute. Poti intepa cu o scobitoare sa vezi daca prajitura este gata.
Pasul 9: Serveste prajitura. Pofta buna!