contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Negrese Cu Ciocolata Toblerone

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


...pline de rom si stafide, sint pur si simplu irezistibile, cum bine zice revista :P
Cu ciocolata Toblerone ne-am intalnit acum foooarte multi ani, cand am pus pentru prima oara piciorul intr-o tara straina...si inca unde, chiar in Maroc :)
Iubesc Marocul, asa ca va imaginati cat de mult ador aceste mici triunghiuri pline cu miere, migdale si nugat!!!
Ingrediente pentru cca. 20-25 de bucati
- 50 g. stafide
- 2-3 linguri rom
- 50 g. unt
- 200 g. ciocolata Toblerone
- 2 oua
- 100 g. zahar
- 1 lingurita scortisoara
- 50 g. nuci, macinate
- 75 g. faina
- 300 g. ciocolata de lapte/amaruie
Puneti stafidele la inmuiat in rom, timp de 1, 2 ore (sau toata noaptea, cum am facut eu :P)
...aici prinse in poza, langa aromata toblerone:


Preincalziti cuptorul la semnul4/180 grade C. Topiti untul intr-un vas, adaugati ciocolata rupta bucati si lasati-o sa se topeasca. Dati vasul deoparte.


Frecati ouale cu zaharul si scortisoara pana cand amestecul devine cremos:

Adaugati amestecul de ciocolata si omogenizati compozitia:

Adaugati nucile macinate, faina cernuta si stafidele; ungeti si tapetati cu hartie pergament o tava de copt de 20x20 cm. Turnati compozitia si neteziti suprafata:

Dati la cuptor timp de 25 de minute:

Scoateti din tava si indepartati hartia:

Taiati prajitura in 20-25 de patrate:


Topiti ciocolata si inmuiati fiecare negresa in ea...sau turnati (cat puteti de uniform) deasupra fiecarui patrat, asa cum fac eu mereu :))

Mutati negresele pe un platou:


...si ornati-le, cat glazura e inca calda, cu perle comestibile si spirale de ciocolata:

Eu n-am mai ajuns sa le fac si carlionti de ciocolata :))
...dar in final mi-a placut si mai mult look-ul lor final...simplu si stralucitor!!! ;)


Nu am superlative sa vi le laud indeajuns, asa ca va invit sa le incercati :P

Articol recomandat de savalaura.blogspot.com