Negresa
Sursa Negresa
articol scris de Delia blog mancarurisimple.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Luna asta am facut negresa pentru Bucatar curajos, dupa reteta Ioanei. Eu n-am facut-o fix ca la reteta, am schimbat pe ici, pe colo, ca sa manance toata lumea. Unora nu le place menta. In loc de menta, i-am dat aroma de rom. Am folosit: 150 g ciocolata, 100 g zahar brut, 150 g faina, 1/2 lg-ta praf de copt, 150 g unt, 2 oua, 3 linguri de lapte, esenta de rom. Am topit untul cu ciocolata si am lasat la racit. Intre timp, am batut ouale cu zaharul. Am amestecat ouale batute cu ciocolata, am adaugat faina cu praful de copt si esenta de rom. Am copt la 180 de grade, cam jumatate de ora. N-am mai facut sos de ciocolata, am avut frisca si sos caramel.