contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Negresa

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Aveam aceasta reteta de foarte multa vreme... Cred ca nu am mai facut-o de vreo 15 ani... Sotul mi-a zis ca ar manca o prajitura, dar fara creme, fara glazuri... si atunci m-am gandit ca ar fi nimerit sa fac aceasta prajitura, una simpla si rapida! Reteta mea de negresa!
- 1 pachet margarina (250 gr)
- 350 gr zahar
- 3 linguri cacao
- 125 gr lapte
Se pun intr-o cratita, se dizolva si la primul clocot se ia de pe foc.
Se scot 14 linguri din compozitia de mai sus, intr-o cana.
In restul de compozitie racita se adauga:
- galbenusurile omogenizate de la 4 oua
- 200 gr faina cernuta
- ½ pachet praf de copt
- albusurile batute spuma cu un vf de sare (la sfarsit)
Se pune totul intr-o tava in care am pus hartie de copt.
Se baga la cuptor pt aproximativ 30 min.
Peste prajitura coapta se pun cele 14 linguri din compozitia initiala.
Se tine in tava pana se raceste.
Asa o faceam inainte, dar de aceasta data am adaugat compozitia initiala in galbenusuri si nu invers. Merge in orice varianta, important e ca albusurile spuma sa fie puse la sfarsit!!...


Compozitia de blat, destul de lichida, gata de bagat la cuptor:





Mmm.. uitase-m cat de buna este!
Si aranjata de poza: