Negresa
Sursa Negresa
articol scris de Felis blog dumitrufelicia.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
- 1 pachet margarina (250 gr)
- 350 gr zahar
- 3 linguri cacao
- 125 gr lapte
Se pun intr-o cratita, se dizolva si la primul clocot se ia de pe foc.
Se scot 14 linguri din compozitia de mai sus, intr-o cana.
In restul de compozitie racita se adauga:
- galbenusurile omogenizate de la 4 oua
- 200 gr faina cernuta
- ½ pachet praf de copt
- albusurile batute spuma cu un vf de sare (la sfarsit)
Se pune totul intr-o tava in care am pus hartie de copt.
Se baga la cuptor pt aproximativ 30 min.
Peste prajitura coapta se pun cele 14 linguri din compozitia initiala.
Se tine in tava pana se raceste.
Asa o faceam inainte, dar de aceasta data am adaugat compozitia initiala in galbenusuri si nu invers. Merge in orice varianta, important e ca albusurile spuma sa fie puse la sfarsit!!...