Negresa
Sursa Negresa
articol scris de TeoBucatar blog teobucatar.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente (pentru o tava de 20/30) :
-o cana de zahar,
-1/2 pachet unt,
-1/2 cana lapte,
-2 oua,
-3 linguri cacao,
-o lingurita praf de copt,
-o cana faina,
-o esenta de rom,
-stafide (optional),
Glazura
-2 linguri cacao,
-un zahar vanilat,
-3 linguri pline de zahar,
-4 linguri lapte,
-o lingura de unt,
Preparare:
Intr-o craticioara se pun zaharul, praful de cacao si laptele, amestecate bine cu telul si se fierb la foc mic pana se dizolva complet zaharul. Exista variante de negresa fara aceasta fierbere insa ea are rol de a face si mai ciocolatoasa prajitura, adica praful de cacao isi va face mai bine treaba astfel.
Cand zaharul s-a topit se lasa sa se racoreasca amestecul, dupa care se adauga galbenusurile si se amesteca bine pana se incorporeaza.
Albusurile se bat spuma si se incorporeaza putin cate putin in cealalalta compozitie care s-a racit bine intre timp. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit stafidele hidratate in esenta de rom timp de 15 min.
Se amesteca usor si se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu faina (sau cu hartie de copt).
Se coace in cuptorul preincalzit la foc mediu fara sa se deschida cuptorul primele 15 min. Se verifica cu ajutorul unei scobitori.
Dupa ce s-a racorit se taie dupa preferinta si se acopera cu glazura pe care o preparam fieirband zaharul, cacaua, zaharul vanilat si laptele pana se ingroasa putin, iar la sfarsit se adauga untul.
Aceasta este doar una dintre multele variante de negresa, o prajitura foarte versatila, fara ingrediente pretentioase...