Negresa
articol scris de cristinafaust blog cristinablog.aioclub.com
Ingrediente:
2 pahare de zahar
3/4 pahar de lapte
4 linguri de cacao
200 gr unt
1 si 1/2 pahar faina
5 oua
2 plicuri cu zahar vanilat
1 praf de copt
o mana buna de stafide imbaiate in rom
nuci prajite si maruntite
optional: frisca, ciocolata pt ornat
sirop: apa, zahar, rom
Se pune laptele, zaharul si cacaoa intr-o cratita pe foc si se amesteca pana incepe sa fiarba. Se lasa pe foc cateva minute doar, chiar daca rezulatatul va fi un sos de consistenta unui sos subtire, rece va fi destul de consistent.
Apoi untul se freca bine cu mixerul cateva minute bune, daca lasa apa, aruncati-o si
se amesteca cu 3/4 din sosul de cacao, iar 1/4 se opreste pentru pus deasupra.
Sosul sa fie rece, altfel se taie compozitia!
Se adauga galbenusurile sise mixeaza bine.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt.
Albusurile se bat bine cu un praf de sare pana se intaresc apoi adaugati si zaharul vanilat!
Peste compozitie se adauga albusurile batute spuma si incorporati usor albusurile amestecand de sus in jos cu telul, renuntati la mixer,apoi se adauga nucile si stafidele.
Se unge o tava cu putin ulei, se tapeteaza cu faina sau cu hartie de copt si se da la copt in cuptorul preincalzit!
Dupa ce s-a copt, se pregateste siropul de zahar si se toarna deasupra parjiturii cand siropul e caldut si prajitura la fel, se lasa la racit.
Apoi turnam sosul de cacao deasupra si se lasa la frigider pentru o ora.
Se poate orna fie cu ciocolata topita sau/si frisca sau nuci pisate.
Se taie in bucati si se serveste.
Pofta Buna!
Reteta acestei prajituri am vazut-o pe blogul lui Diamond