contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Negresa

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Negresa este o prajitura...mmm...o minunatie de prajitura! Sigur ti s-a facut pofta de negresa macar o data, dar te-ai rezumat doar la gandul frumos. De ce sa nu incerci sa o prepari? Iata cum am facut noi:
Negresa

Ingrediente necesare:
500 grame zahar
250 grame unt
200 grame faina
o cana de lapte (200 ml)
4 oua
6 linguri de cacao
1 pachet praf de copt
esenta de rom
Mod de preparare:
Am pus la fiert untul impreuna cu laptele,4 linguri de cacao si zaharul ramas dupa ce oprim separat 6 linguri. Dupa ce compozitia s-a omogenizat am luat-o de pe foc si am oprit o cana din ea pentru glazura, glazura in care adaugam acum si esenta de rom.
Restul de compozitie, din care vom face blatul pentru Negresa, se lasa sa se raceasca. Intre timp, separam albusurile de galbenusuri si batem spuma tare albusurile impreuna cu cele 6 linguri de zahar pe care le-am oprit mai devreme.
Negresa

Dupa ce compozitia s-a racit, adaugam cele 4 galbenusuri, praful de copt stins in zeama de lamaie, si faina in ploaie, amestecand bine cu mixerul. Dupa aceasta adaugam treptat si albusurile batute spuma.
Am tapetat o tava cu hartie de copt si am turnat compozitia rezultata. Se da timp de 25-30 de minute la cuptorul preincalzit, dupa care se incearca blatul cu o scobitoare.
Negresa
 Dupa ce am scos blatul din cuptor am turnat deasupra cana de glazura si am intins-o uniform. Daca doriti puteti adauga deasupra dupa preferinta nuca de cocos sau nuca macinata.
Negresa

Prajitura Negresa se lasa apoi sa se raceasca, dupa care se poate servi. Pofta buna!