contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Negresa Halloween

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Halloween inca o sarbatoare importata din SUA. Pro sau contra? Astept parerile voastre! Intre timp sa ne bucuram de o reteta pe aceasta tema preluata de pe site-ul martha stewart (cu cateva modificari "a la Claudia"), care e plin de bunatati si ideei. Asa ca hai la o negresa inedita cu o consistenta usor umeda si ciocolatoasa.
Ingrediente
- 113 g unt
- 100 g ciocolata neagra
- 70 g ciocolata cu lapte
- 250 g faina
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1/2 lingurita sare
- 4 oua
- 350 g zahar
- 2 plicuri zahar vanilat de Bourbon
- 300 g dovleac copt
- 56 ml ulei de floarea soarelui
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 1/4 lingurita nucsoara
- 100 g nuci tocate grosier
Mod de preparare
1. Preincalziti cuptorul la 180 C. Ungeti cu unt  topit fundul unei tavi si tapetati-l cu hartie pergament, apoi ungeti-l din nou cu unt. Topiti in bain marie cele doua tipuri de ciocolata si untul, amestecand pana la omogenizare. Luati de pe aburi si lasati sa se racoreasca.
2. Cerneti faina impreuna cu bicarbonat si sare. Bateti cu ajutorul unui mixer ouale impreuna cu zahar si zahar vanilat de Bourbon, pana devin usor pufoase (cam 5 minute). Adaugati apoi faina si continuati sa mixati pana ce s-a incorporat in intregime.
3. Impartiti aluatul in doua parti egale. In prima parte adaugati ciocolata topita si mixati bine. Spalati paletele mixerului, apoi amestecati la a doua parte de aluat dovleacul, uleiul, scortisoara si nucsoara. Turnati jumatate din compozitia cu ciocolata in tava, nivelati, apoi acoperiti cu jumatate din compozitia cu dovleac. Nivelati din nou si adaugati inca un strat de cioco, apoi de dovleac, niveland dupa fiecare. Cu ajutorul unui cutit faceti vartejuri astfel incat sa obtineti un aluat marmorat. Presarati nuca tocata grosier si dati la cuptor pentru 45 de minute. Scoateti si lasati sa se raceasca complet. Desprindeti marginile cu ajutorul unui cutit ascutit, apoi rasturnati cu grija prajitura. Desprindeti foaia de copt de pe fund si intoarceti negresa.
comentarii