Negresa Fara Cacao
Sursa Negresa fara cacao
articol scris de oanaoana blog Dulciuri ca la Oana acasa
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Zilele trecute am facut ceva dulce pentru micuta mea... si nu numai, pentru ca prajitura a avut lipici si la "micutii mai mari" caci nu prea a stat pe platou. Am facut o negresa pentru copii mici, fara cacao (sau ciocolata) pe care am inlocuit-o cu pudra de roscove pe care am gasit-o la Plafar destul de ieftin.
Ingrediente:
- o cana de zahar brut (sau brun, dar e de preferat cel brut, nerafinat)
- o cana de lapte
- o jumatate de cana de ulei
- 2 linguri de pudra de roscove
- o lingurita de bicarbonat de sodiu
- 3 linguri de gem
- 2 cani de faina
- un praf de sare
- fructe confiate sau diverse alune, optional
* prin cana a se intelege un recipient de masurat cu un volum de 250ml
Se amestecă toate ingredientele până la omogenizare (atentie, bicarbonatul nu se stinge cu nimic), apoi se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptorul încins în prealabil, pentru aproximativ 25 minute. Se încearcă cu scobitoarea: dacă aceasta iese uscată, prăjitura este gata. Se taie când se răcește.
Sper sa va placa si va doresc s-aveti pofta!
Sursa retetei: diversificare.ro