Negresa De Post
Sursa Negresa de post
articol scris de mica82ro blog Mica's Blog
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingredinte:
3 cani faina;
2 + 1/2 cani apa;
1/2 cani ulei;
2 cani zahar;
3 linguri cacao;
esenta de rom
2 praf de copt;
nuci, alune, migdale
Intr-un vas incapator se mixeaza apa si zaharul pana cand tot zaharul este complet dizolvat. Se adauga uleiul, esentele si se mai mixeaza circa 1 minut.
In lichidul obtinut turnam toata pudra de cacao si mixam bine , pana ce nu mai sunt urme de cacao la suprafata. Adaugam faina impreuna cu praful de copt si amestecam cateva minute cu mixerul. La final se adauga dupa preferinta nucile, alunele sau migdalele usor maruntite.
Compozitia de toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se baga in cuptorul preincalzit. Se coace circa 30 de minute. Dupa 20 de minute puteti incerca prajitura cu o scobitoare . Daca scobitoarea este uscata atunci prajitura este gata.
Cand este aproape rece prajitura poate fi imbunatatita cu o glazura de ciocolata, fulgi de migdale, nuca de cocos sau orice altceva va place.
Este o prajitura pufoasa, foarte gustoasa pentru o prajitura de post . Este o prajitura care merge in orice ocazie. Gustul se apropie foarte mult de cel al unui chec cu ciocolata.
Sa aveti pofta!
PS: Am incercat aceasta prajitura si cu visine proaspete in loc de nuca si a fost un deliciu.