Negresa De Post
Sursa NEGRESA DE POST
articol scris de adriana_lucia blog adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Astazi am facut negresa sub forma de blat pentru un tort...si nu am poze din timpul prepararii.
N-am mai avut vreme sa fac poze, asta e , se mai intampla.
Insa e atat de simplu de preparat , incat merge si fara poze :).
Sa va spun ingredientele :
-400 g faina 000
-300g zahar
-100g cacao de buna calitate
-50g granule de cafea solubila de buna calitate
-jumatate de pachet praf de copt
-jumatate de lingurita de sare
-200 ml ulei din samburi de struguri/ rapita/ floarea soarelui, de care aveti :)
-500 ml apa rece
-2 linguri otet de fructe ( eu am pus de merisoare )
Cerneti faina si cacaua intr-un castron, apoi adaugati restul ingredientelor uscate.
Adaugati apa, uleiul si otetul de fructe.
Cu un tel amestecati pana reusiti sa omogenizati ingredientele.
Turnati aluatul obtinut intr-o tava dreptunghiulara ( obisnuita) , dupa ce ati tapetat-o cu hartie de copt.
Coaceti negresa la 180*...pret de 25-35 de minute sau pana cand se coace si trece testul cu scobitoarea.
Dupa ce se raceste o puteti intrebuinta dupa bunul vostru plac.
Va garantez ca n-ati mancat in viata voastra o negresa mai buna ;)
Fiti binecuvantati ! :)