Negresă De Post
articol scris de Xandrinne blog de-alebubulinei.blogspot.com

Am gasit aceasta reteta pe blogul lui Miha; am testat-o imediat cum am descoperit-o, desi postez abia acum... Este delicioasa, am repetat reteta de cateva ori, ma rog, pana am terminat dulceata de trandafiri :)) Dar, acum am cateva borcanele, deci, in curand le consum :D

Ingrediente: 2 cani de faina,
100 g zahar,3 linguri cacao
1/2 cana nuca macinata,1 plic praf de copt,
1 cana si jumatata apa minerala,300 g dulceata de trandafiri.
Glazura: 2 linguri cacao, 3 linguri zahar, 1 lingura ulei, 3 linguri apa, esenta de rom. Amestecam intr-un castron faina, zaharul, cacaua, praful de copt, nuca si un praf de sare.Turnam uleiul, apoi apa si omogenizam cu un tel.
Incorporam dulceata, amestecand bine.Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (20/30). Coacem la foc mediu pana suprafata prajiturii, la atingere, este ferma. (Sa spun drept, nu mai retin cat am lasat-o in cuptor). Lasam blatul sa se raceasca in tava.

Pentru glazura amestecam intr-o craticioara cacaua si zaharul, turnam apa si uleiul si fierbem la foc mic, pana ajunge glazura la consistenta dorita. O turnam calduta peste blat; lasam sa se raceasca bine glazura.

Taiem, papam, etc. Blatul e moale, umed. Delicios! Multumesc, Miha!
