contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Negresă De Post

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
DSC06564

Am gasit aceasta reteta pe blogul lui Miha; am testat-o imediat cum am descoperit-o, desi postez abia acum... Este delicioasa, am repetat reteta de cateva ori, ma rog, pana am terminat dulceata de trandafiri :)) Dar, acum am cateva borcanele, deci, in curand le consum :D

DSC06556

Ingrediente: 2 cani de faina,

100 g zahar,

3 linguri cacao

1/2 cana nuca macinata,

1 plic praf de copt,

1 cana si jumatata apa minerala,

300 g dulceata de trandafiri.

Glazura: 2 linguri cacao, 3 linguri zahar, 1 lingura ulei, 3 linguri apa, esenta de rom.

DSC06561

Amestecam intr-un castron faina, zaharul, cacaua, praful de copt, nuca si un praf de sare.

Turnam uleiul, apoi apa si omogenizam cu un tel.

Incorporam dulceata, amestecand bine.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (20/30). Coacem la foc mediu pana suprafata prajiturii, la atingere, este ferma. (Sa spun drept, nu mai retin cat am lasat-o in cuptor). Lasam blatul sa se raceasca in tava.

DSC06558

Pentru glazura amestecam intr-o craticioara cacaua si zaharul, turnam apa si uleiul si fierbem la foc mic, pana ajunge glazura la consistenta dorita. O turnam calduta peste blat; lasam sa se raceasca bine glazura.

DSC06547

Taiem, papam, etc. Blatul e moale, umed. Delicios! Multumesc, Miha!

DSC06563