Negresa De Post
Sursa Negresa de post
articol scris de 3sisterscooking blog 3sisterscooking.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente
- 300 g zahar( 1 1/2 cana)
- 365 ml apa minerala(1 1/2 cana)
- 168 ml ulei(3/4 cana)
- 6 linguri dulceata de prune
- 4 linguri cacao
- 200 g nuci macinate
- 1 1/2 lingurita praf de copt
- 375 g faina( 3 cani)
- 1 plic zahar vanilat de Bourbon
- 100 g prune uscate
Mod de preparare
1. Se amesteca mai intai ingredientele uscate: faina, zahar, zahar vanilat, cacao, praf de copt. Si se adauga dulceata, uleiul, iar la final apa minerala. Daca aveti un mixer stabil mai puternic rasturnati toate ingredientele inafara de nuca si prune, porniti-l si lasati-l sa-si faca singur treaba vreo 5-6 minute.
2. Preincalziti cuptorul la 180 C. Dupa ce ati obtinut un aluat frumos si omogen, adaugati jumatate din cantitatea de nuca(sau mai multa daca va place interiorul cu mai multa nuca) si prunele uscate si taiate marunt. Turnati aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt, presarati deasupra restul de nuci si dati la cuptor pentru 30-35 de minute.
3. Scoateti tava si lasati sa se raceasca prajitura complet. Pentru a o portiona alegeti un cutit foarte ascutit deoarece are tendinta sa se rupa. Pofta bun si post usor!
comentarii