Negresa De Post
articol scris de valentinaghidculinar blog valentinaghidculinar.blogspot.com
Ingrediente:
o lingura rasa de bicarbonat stins cu zeama de lamaie sau otet de mere
un borcan de 400 g gem
1 1/2 borcan de 400 g cu apa
10 linguri de zahar
1 pahar de ulei
4-5 linguri de cacao
20 de linguri faina (trebuie sa iasa compozitia ca la chec)
Puteti adauga in compozitie la alegere nuca, alune , stafide,nuca de cocos
Mod de preparare:
Intr-un castron se toarna gemul, apa, uleiul, zaharul, cacao, bicarbonatul stins in zeama de lamaie sau otet de mere, puteti adauga dupa preferinta nuca, alune, stafide, nuca de cocos ,se amesteca bine, dupa care se adauga faina.
Dupa ce se omogenizeaza bine compozitia obtinuta se toarna in tava unsa in prealabil cu putin ulei sau margarina.
Prajitura se incearca cu scobitoarea pentru a vedea cand este gata. Cand este coapta se lasa sa se raceasca, se pudreaza cu zahar si se taie dupa preferinta.
Este o prajitura simpla, se prepara foarte rapid si este tare delicioasa.