Negresa De Post In Forme De Briose
articol scris de grasu64 blog retete-de-mancaruri.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
- 3 cani faina
- 1 1/2 cana zahar
- 1 1/2 cana apa
- 4 linguri ulei
- 1 lingurita esenta de rom
- 1 praf de copt
- 2 pliculete zahar vanilat
- 3 linguri cacao
- stafide
glazura:
- 5 linguri zahar
- 2 linguri cacao
- 3 linguri apa
- 1 lingura margarina
- cateva picaturi esenta de rom
Preparare:
Negresele:
Se pun intr-un vas cele 3 cani de faina, apoi zaharul, zaharul vanilat, praful de copt, cacao si esenta de rom.
Se amesteca bine, dupa care se adauga uleiul si apa (la final, pentru a evita formarea de cocoloase).
In compozitia preparata se adauga stafidele si se pune in tava de briose unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Se tine la cuptorul bine incins in prealabil, circa 20-25 de minute.
Glazura:
Se pun toate ingredientele la fiert si cand da in clocot se aduga romul.
Se toarna peste prajitura calda, scoasa din cuptor.
Pofta buna!