Negresa De Post Cu Mere, Scortisoara, Stafide, Glazura ... O Nebunatica :d
articol scris de diamond blog diamondlovescuisine.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
puteti sa optati sa o glazurati sau nu... dar e un 'must'sa imbaiati stafidele in rom...si pireului de mere sa-i adaugati un varf de scortisoara
asadar o sectiune din lingurita
Ingrediente:
1 pahar zahar
2 pahare de faina
1 pahar apa
jumatate pahar ulei
3 linguri cacao
varf cutit sare
o mana buna de stafide imbaiate in rom
nuci usor prajite si tocate- nu am avut pe moment
praf de sare
o lingurita praf de copt
pireu de mere- eu am luat de la lidl
scortisoara
pt glazura:
6 linguri cacao
6 linguri zahar
6 linguri apa
100 gr. margarina
pireul de mere se incalzeste usor la foc, potriviti la gust de zahar daca vi se pare prea acru si ...adaugati un praf de scortisoara (eu am pus prea putin) lasati-l la racit...
intr-un castron se amesteca zaharul, apa, uleiul, cacaoa, sarea, stafidele, nucile, faina amestecata cu praful de copt...pana cand se obtine un aluat omogen...
compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt...
deasupra puneti cu lingura din loc in loc pireu de mere...si dati la cuptorul preincalzit timp de 30-40 de min...faceti testul cu scobitoare in partea de aluat si nu in cea de mar.
se adauga toate ingredientele pt glazura intr-un ibric si se amesteca bine...
dupa 3-4 min incepe sa se lege, vedeti sa nu o scadeti prea tare, sa nu se arda, apoi se pune margarina...
se toarna fierbinte deasupra prajiturii...
daca credeti ca prajitura devine inestetica turnandu-i glazura deasupra (adica marul sa se imbine cu sosul si sa-si schimbe culoarea) puteti sa renuntati si sa o lasati asa simpla. tot delicioasa este :D
si tanaaam:
pofta mare!