Negresa Cu Zmeura
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Zmeura este supranumita fructul tineretii vesnice. Fructele de zmeura de padure sunt o adevarata colectie de minerale: mangan, magneziu, calciu, zinc, potasiu, fosfor, toate in forme usor asimilabile, plus vitaminele A, B1, B2, D si P, dar mai ales vitamina C, prezenta in cantitati impresionante.
Ce iti trebuie pentru o tava (poza 1)
Pentru blat
- 3 oua
- 90 ml de lapte
- 75 gr de unt
- 150 gr ciocolata
- 200 gr de zahar
-120 gr de faina
- 1 plic de praf de copt
- 100 gr zmeura
Pentru sirop de zmeura
- 300 gr zmeura
- 3 linguri de zahar
Plan de lucru:
- preparam blatul. Topim ciocolata si untul pe baie de apa (pozele 2 si 3).
- frecam ouale cu zaharul (poza 4), iar apoi le amestecam cu laptele (poza 5) si cu ciocolata topita (poza 6).
- punem praful de copt in faina apoi adaugăm treptat in compozitia obtinuta (poza 7). Turnam blatul intr-o forma rotunda (diametru 30 cm), unsa cu unt. Adaugam zmeura (poza 8 ).
- Lasam la cuptor pana trece testul scobitorii (aproximativ 30-40 minute) (poza 9)
- Intre timp preparam siropul de zmeura: punem zmeura cu zahar pe foc si lasam sa fiarba macar cinci minute (pozele 10 si 11).
- Intindem acest topping peste blat si servim (poza 12)
- pofta buna!
Timp de preparare: 40 de minute
Pret: 20 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)
Filed under: C2. Prajituri