Negresa Cu Visine
Sursa Negresa cu visine
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ca sa ne aducem aminte de vara, am facut o negresa ciocolatoasa cu visine.In perioada asta a anului se pot folosi visine congelate, din compot sau din visinata (cele mai bune zic eu).
INGREDIENTE:
masura ceasca =240 ml
-2 cești zahăr
-3/4 ceașcă lapte
-3 linguri de cacao
-200 g unt
-1 1/2 cești făină
-5 ouă
-2 plicuri cu zahăr vanilat
-un plic de praf de copt
-100 g nuci prăjite și mărunțite grosier
-coaja rasă de la o lămâie
-esența de rom după gust
-500 g visine fara samburi
-2-3 linguri de fulgi migdale ptr.decor
ptr sirop:
-1/2 ceașca apa
-1/2 ceașca zahăr
-3 linguri zeamă de lămâie
-esența de rom după gust
MOD DE PREPARARE:
1.Laptele ,zahărul și cacaua se amestecă și se fierb până ce se topește zahărul și se leagă puțin sosul,după care se lasă la răcit și se dă la rece
2.Nucile se rumenesc într-o tigaie antiaderentă (fără ulei),apoi se mărunțesc și se adaugă în sosul de ciocolată
3.Untul se bate spumă cu zahărul vanilat,apoi se adaugă aprozimativ 3/4 din sosul de ciocolată răcit (restul va folosi folosi la decorare,deci aici depinde de voi cât opriți ).apoi se încorporează gălbenușurile pe rând,amestecad continuu, făina cernută amestecată cu praful de copt și la sfârșit albușurile bătute și ele spumă cu puțină sare și câteva picături de zeamă de lămâie.Atenție,încorporarea albușurilor se face cu o lingură,nu cu mixerul ,altfel ratați prăjitura.
4.Se adauga visinele decongelate,daca e cazul ,scurse si presarate in prealabil cu 2 linguri de faina, se amesteca usor.
5.Compoziția obținută se toarnă în forma unsă în prealabil cu puțin unt sau ulei și se pune în cuptorul preîncălzit la 180*C,foc mediu, timp de aproximativ 40 de minute (până trece proba scobitorii ).După ce s-a copt ,se lasă la răcit în formă 15 minute,timp în care preparăm siropul ( ce-l vom folosi la însiropat blatul ) : fierbem apa, zahărul, până se leagă siropul apoi adăugăm zeama de lamaie și romul.După ce se răcește siropul ,se însiropează prăjitura și se glazurează cu restul de sos de ciocolată,rămas de la pasul 3.
6.Se poate decora după preferință. Eu am presarat cu fulgi de migdale si frunze de menta verde.