Negresa Cu Trufe
Sursa Negresa cu trufe
articol scris de naskwik blog anastassiacafe.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
5 oua
5 oua
un pahar zahar (volumul de 200 ml.)
3 linguri cacao
1 lingura ness ( optional )
7 linguri apa
2 linguri alcool
200 gr. margarina
1 cana faina (volumul 240 ml.)
1 pachetel praf de copt stins cu suc de lamaie
Pentru decor:
4~5 biscuiti simpli faramitati si amestecati cu ~50 gr. ciocolata topita pana la consistenta ca sa puteti face niste trufe pe care le dati prin fulgi de cocos
am facut si niste fisii de ciocolata pe deasupra trufelor si a negresei cu ajutorul unui cornet de hartie pentru copt.
Mod de preparare:
Preparam siropul din zahar + cacao + apa se incalzeste la foc pana se topeste zaharul
adaugam nessul, stingem focul si adaugam margarina, amestecam pana se dizolva.
Galbenusurile separate le amestecam cu putin sirop apoi turnam incet siropul ramas si amestecam continuu, adaugam si alcoolul si punem deoparte 10 linguri din sirop.
In siropul ramas adaugam faina si praful de copt stins cu putin suc de lamaie si amestecam bine,
separat se mixeaza albusurile cu un praf de sare in spuma care formeaza moturi la scoaterea mixerului din bol
si se adauga cateva linguri in compozitia cu cacao, se amesteca si se adauga restul albusului, amestecand incet de sus in jos fara sa bateti compozitia, doar cat sa inglobati albusul in aluat.
Turnati compozitia intr-o forma rotunda cu diametrul de 28 cm tapetata cu margarina si infainata,
dati negresa in cuptorul preaincalzit la 180 de grade Celsius pentru ~25, 30 de minute, faceti testul scobitorii, cand iese curata din aluat inseamna ca negresa e coapta si in interior, se scoate din cuptor si se glazureaza cu cele 10 linguri de sirop lasate deoparte se mai coace 3 minute si se scoate.
Se taie rece.
Pofta mare !!!