Negresa Cu Sos De Căpşune
articol scris de andreeachinesefood blog Andreea
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am folosit:
200 g ciocolata neagra
100 g ciocolata cu lapte
250 g unt
6 oua
220 g faina
250 g zahar
250 g capsuni
1 lingurita amidon
2 pliculete zahar vanilat
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita praf de copt
Daca doriti ca prajiturica sa fie chiar negresa, atunci puneti in total 300 g ciocolata neagra si nu mai puneti ciocolata cu lapte si eventual cresteti cantitatea de zahar daca va place mai dulce. In final culoarea va iesi mai inchisa decat cea a prajituricii mele.
Mai intai am topit ciocolata impreuna cu untul intr-o craticioara pusa pe baie de abur
apoi am lasat sa se raceasca
am ales capsunele
le-am curatat, si le-am taiat bucati, dupa care le-am pus in blender
un adevarat carnagiu pentru bietele capsunele! Le-am transformat intr-un piure, dar nu foarte fin ci cu bucatele mici, peste acest piure am pus restul de 50g zahar si amidonul si am amestecat bine
intr-un castron mai mare am mixat foarte bine ouale impreuna cu 200 g zahar, sarea si zaharul vanilat, pana ce si-au dublat volumul, iar zaharul s-a topit
am adaugat amestecul de ciocolata si unt
dupa care faina cernuta si amestecata cu praful de copt
compozitia rezultata am turnat-o intr-o tava unsa cu unt
din loc in loc am pus cate 2 linguri din piureul de capsune
iar cu lama unui cutit am trecut usor printre ele, facand usoare valuri :)
am dat tava la cuptorul incins pentru 35 de minute
un adevarat carnagiu! v-am zis! :)
bineinteles ca am lasat prajiturica sa se raceasca
cat s-a copt si s-a racit prajiturica, narile o luasera razna!
dupa ce s-a racit si am gustat-o, au inceput papilele gustative sa nu ma mai asculte!
un gust acrisor si proaspat
intr-un iures de ciocolata
o negresa cu hainuta de primavara
si un gust sublim!
Enjoy!