Negresa Cu Nuci
Sursa Negresa cu nuci
articol scris de andreea_ionutiubire blog pasiunepentrubucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
INGREDIENTE:
Negresa:
2 oua
60 g faina
40 g cacao
1 lingurita praf de copt
120 g zahar
120 g unt
100 g nuci tocate
Sos:
1 cana de zahar pudra
50 ml apa
80 ml frisca lichida
100 g nuci tocate grosier
MOD DE PREPARARE:
Negresa:untul se freaca cu zaharul pana devine spumos,
apoi se adauga ouale pe rand mixand dupa fiecare 1 minut pentru a se incorpora.
Faina se amesteca cu cacaua si praful de copt si se incorporeaza in compozitia cu unt.La sfarsit se adauga nucile tocate grosier.
Daca vi se pare ca,compozitia este prea groasa mai adaugat 2-3 linguri de lapte.O tava (26 cm) se unge cu unt si se tapeteaza cu faina,sau cu hartie de copt.
Compozitia se toarna in tava
si se da la cuptor la foc mare-mediu pana trece testul scobitorii.
Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca,apoi se taie patrate.
Sos:apa se amesteca cu zaharul pudra
si se fierbe la foc mediu aprox 10 min,
apoi se stinge cu frisca lichida si se amesteca energic pana se ingroase.Se amesteca cu nucile.
Cu acest sos se servesc negresele.