Negresa Cu Nuci Si Bezea
Sursa Negresa cu nuci si bezea
articol scris de Diana blog dianacakes.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
blat:
200g ciocolata
200g unt moale
200g zahar
6 oua
1 vanilie
220g faina
1 praf de copt
1 cana nuci taiate
bezea:
6 albusuri
200g zahar
Ciocolata se taie marunt si se topeste pe baie de aburi.
Untul se mixeaza cu zaharul, se adauga pe rand mixand dupa fiecare: ouale, vanilia si ciocolata.
Faina cernuta se amesteca cu praful de copt si se pune in compozitia de mai sus. Se amesteca usor cu o paleta.
Se toarna compozitia in tava mare tapetata cu hartie de copt.
Se coace blatul la 180 de grade C, timp de 25 minute.
Intre timp albusurile se mixeaza cu zaharul pana se obtine o spuma densa ce nu curge.
Se scoate blatul din cuptor (nu trebuie sa fie complet copt) si se intinde spuma de albus peste el. Se lucreaza rapid.
Se introduce din nou tava la cuptor la 150 degrade pana bezeaua devine aurie si s-a intarit. Se opreste cuptorul si se lasa prajitura sa se raceasca in el, astfel a doua zi se va forma pe ea mici bobite aurii ca de roua.
Se taie cu un cutit ascutit introdus din cand in cand intr-un pahar cu apa.
200g ciocolata
200g unt moale
200g zahar
6 oua
1 vanilie
220g faina
1 praf de copt
1 cana nuci taiate
bezea:
6 albusuri
200g zahar
Ciocolata se taie marunt si se topeste pe baie de aburi.
Untul se mixeaza cu zaharul, se adauga pe rand mixand dupa fiecare: ouale, vanilia si ciocolata.
Faina cernuta se amesteca cu praful de copt si se pune in compozitia de mai sus. Se amesteca usor cu o paleta.
Se toarna compozitia in tava mare tapetata cu hartie de copt.
Se coace blatul la 180 de grade C, timp de 25 minute.
Intre timp albusurile se mixeaza cu zaharul pana se obtine o spuma densa ce nu curge.
Se scoate blatul din cuptor (nu trebuie sa fie complet copt) si se intinde spuma de albus peste el. Se lucreaza rapid.
Se introduce din nou tava la cuptor la 150 degrade pana bezeaua devine aurie si s-a intarit. Se opreste cuptorul si se lasa prajitura sa se raceasca in el, astfel a doua zi se va forma pe ea mici bobite aurii ca de roua.
Se taie cu un cutit ascutit introdus din cand in cand intr-un pahar cu apa.