Negresa Cu Nuci, Fistic Si Bezea
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Ciocolata este unul din ingredientele mele preferate. Fac ce fac si ma intorc la retete in care folosesc ciocolata. Va ispitesc cu un cub de negresa cu bezea.
Nu-i asa ca e buna?
INGREDIENTE:
100 g unt
200 g ciocolata
4 oua
3 albusuri pentru bezea
200 g faina
180 g zahar tos + 60 g zahar pentru bezea
1 lingurita esenta vanilie
1 lingurita coaja rasa de portocale
50 g nuci si fistic tocate grosolan
15 g fistic tocat pentru decor
1 lingura praf de copt
1 praf de sare
PREPARARE:
Topim ciocolata in bain-marie. La fel procedam si cu untul. Amestecam ouale cu zaharul pana devin cremoase. Adaugam untul, apoi ingredientele solide, esenta de vanilie, coaja de portocale, nucile si fisticul taiate mai mare. Amestecam cu o lingura pana se omogenizeaza compozitia. La sfarsit punem ciocolata topita, amestecand in continuare.
Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt.
Coacem negresa in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20 de minute, apoi o scoatem si turnam bezeaua. Continuam sa coacem pana la 45 de minute.
Lasam negresa sa se raceasca la temperatura camerei pe un grilaj.
Pofta buna!