Negresa Cu Nucă - De Post
articol scris de mihaela18 blog micky-mihaela.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
2 căni apă,
1 cană zahăr,
5 linguri cu vârf de cacao,
1 pachet margarină,
3 linguri magiun de prune,
2 căni făină albă,
10 g praf de copt,
1/4 linguriță bicarbonat amoniu,
o lingură zeamă lămâie,
o cană nucă.
Mod de preparare:
Cernem făina cu praful de copt într-un castron.
Amestecăm apa cu zahărul într-o oală de inox ( ceva mai mare pentru că în ea vom amesteca toate ingredientele).
Se pune oala pe foc și amestecăm până se topește zahărul, adăugăm cacao și amestecăm bine.
Se aduce la fierbere și se lasă să sea căteva clocote, amestecând constant.
Se dă oala la o parte de pe foc și se adaugă margarina tăiată cubulețe.
Înainte de a pune toată margarina, să ungeți bine tava în care vom coace negresa.
Amestecăm până se topește toată margarina.
Adăugăm magiunul și apoi făina treptat, amestecând cu un mixer.
Adăugăm bicarbonatul de amoniu stins cu zeama de lămâie.
La sfârșit adăugăm și nuca măcinată, dar nu foarte fin.
Compoziția se pune în tava unsă și se dă la cuptor pentru 30-40 minute la 180 grade C.
Se lasă să se răcească în tavă, după care se va tăia pătrățele.
Poftă bună!