contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Negresa Cu Mere (fara Gluten)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
     Sunt din ce in ce mai interesata de deserturile pentru diete speciale (in nici un caz cele de slabit), ma refer aici la dietele pentru persoane intolerante la gluten sau lactoza. Azi am ales sa fac o reteta de la Roxana, este o negresa fara gluten (nu contine faina de nici un fel) este foarte ciocolatoasa, moale si puternic aromata (pe langa ciocolata, am pus mere si migdale macinate). Sper sa va placa:


     Ingrediente:
  • 4 oua
  • 160g ciocolata de orice fel
  • 70g zahar
  • 30g unt
  • 70g migdale macinate (puteti folosi si nuca)
  • un praf de sare
  • 3 mere medii

     Se marunteste ciocolata si se pune la foc mic impreuna cu untul si un praf de sare pana se topesc.

     Se adauga zaharul si migdalele si se amesteca bine. Ouale se bat spuma separat pana se tripleaza in volum si se adauga in ciocolata in 3 transe amestecand bine dupa fiecare transa (atentie sa nu mixati prea mult)


     Se unge cu ulei si se tapeteaza cu hartie de copt o tava de 20x20cm si se pune aluatul. Apoi se curata de cotor si coaja si se taie cubulete merele, apoi se presara in tava.

     Se da la cuptorul preincalzit la 170 grade cam 25 de minute. Dupa care se stinge focul si se mai lasa in cuptor cam 30 de minute pana cand se raceste si se usuca prajitura la suprafata.


     Se taie in patratele si se serveste langa un pahar de lapte cald. S'aveti pofta!