contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Negresa Cu Mere (de Post)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
   O sa ziceti "iar brownie"! :) Ei bine, cum o dau cum n-o dau cand fac prajituri tot cu negrese ma
aleg. :)) Ce sa fac daca suntem un neam de ciocoholoci, care toata ziulica ar papa numai ciocolatoase. 
   Asta am facut-o la repezeala, nici n-am mai facut fotografii in timpul procesului fiindca nu-mi popusesem sa o pun pe blog, insa cand am vazut cat de molcuta si de gustoasa a iesi am zis ca ar fi pacat sa nu va spun si voua. :)

   Ingrediente: 
   Blat
  • 350 g faina de grau
  • 30 g cacao
  • 270 ml lapte de nuci
  • 150 ml apa plata
  • 72 ml ulei floarea soarelui
  • 1/2 plic praf de copt
  • 100 g miez de nuca
  • 4 mere rosii mari (~500 g)
  • 1 lgt cu varf scortisoara macinata
   Glazura:
  • 100 g ciocolata neagra (50% cacao)
  • 2 lgt ulei
   Decor:
  • felii de clementina
  • zahar pudra

   Cum procedam:
1. Preincalzim cuptorul la  190°.
2. Intr-un bol amestecam: faina cu cacaoa, praful de copt si scortisoara. Adaugam apoi ingredientele lichide, ulei, lapte de nuci, si apa, peste cele uscate si amestecam bine.
3. Dam merele pe razatoare (prin gaurile mari) si le incorporam in compozitie impreuna cu miezul de nuca. 
4. Punem compozitia intr-o tava cu dimensiunile 32 x 22 cm tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptorul preincalzit timp de 50 minute. Oprim focul si lasam la racit in cuptor (daca avem timp).
5. Preparam glazura punand ciocolata rupta in bucati impreuna cu uleiul intr-o craticioara pe baie de aburi. Amestecam pana cand ciocolata se topeste.
6. Glazuram prajitura, o feliem, punem apoi cate o felie de clementina deasupra fiecarei bucati. Si servim cu mare pofta. :P

                                                                   Enjoy! 
Nota!
In locul laptelui de nuci puteti folosi lapte de soia, lapte de migdale sau apa plata.