Negresa Cu Glazura Din Batoane "mars"
articol scris de andreea_ionutiubire blog pasiunepentrubucatarie.blogspot.com
INGREDIENTE:
Blat:
200 g unt/margarina
300 g zahar
1 si 1/2cana faina(canade 250 ml)
3 linguri cacao
1 lingurita praf de copt
4 oua
1 lingura nuca de cocos
30 g ciocolata
1 cana lapte lapte
Glazura:
50 ml frisca lichida
5 batoane "mars"
sau
50 ml frisca lichida
150 g ciocolata
MOD DE PREPARARE:
Blat:ouale se mixeaza cu zaharul
pana ce acesta se topeste.Se adauga untul partial topit si se amesteca bine,apoi laptele si ciocolata topita.
Cacaua se amesteca cu faina si praful de copt si se incorporeaza in compozitie avand grija sa nu se formeze cocoloase.Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt,deasupra se presara nuca de cocos si se incorporeaza usor.
Tava se da la cuptorul preincalzit pana trece testul scobitorii.Se lasa la racit si apoi se taie cubulete.
Glazura:batoanele msrs se taie bucati si se amesteca cu frisca lichida.Se topesc la bain marie pana sunt omogene.Din glazura rezultata se pune pe fiecare bucatica cate o lingura.Se serveste rece