contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Negresa Cu Gem

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
















O prajitura minunata care contine de toate, nuci, rahat, stafide, mirodenii si cacaoa
Aluat:
1 cana de zahar (200 ml)
2 cani de faina cernuta
1/2 cana nuca prajita
1/2 cana ulei
3 linguri de cacao
1 cana de apa clocotita, suc de rodii sau lapte de soia
1 lgt praf de copt
1 mana de stafide
esenta de rom si vanilie
1 lgt coaja de portocale si lamaie
5 linguri de gem de prune cu nuca, 1/2 borcan mic
zeama de lamaie
2-3 maini de rahat
1 lgt scortisoara
1/2 lgt ghimbir macinat
1 vf cutit nucsoara macinata
1 mana ghimbir confiat
2 cuisoare macinate
1 anason stelat pisat
1 lgt cafea pudra
1 vf lgt cardamon
fulgi de cocos
Glazura:
3 linguri de apa
3 lg de zahar
3 lg cacao
3 lg margarina
Hidratam stafidele in esenta de rom si vanilie. Puteti folosi orice fel de gem, de prune, gutuie, capsuni sau caise doar sa fie mai legat.Se cerne faina si se amesteca cu zaharul, nuca putin rumenita si tocata, praful de copt, rahatul, mirodeniile si cacaoa cernuta. Punem treptat amestecul peste apa fierbinte si ulei mixand usor. Incorporam gemul, stafidele, zeama de lamaie, coaja de citrice si gemul. Dam la cuptor pentru aproximativ 50 de minute la foc potrivit si testam cu scobitoarea, daca in mijloc e facuta atunci o scoatem imediat din cuptor ca sa ramana moale. Fierbem ingredientele pentru glazura si turnam compozitia calduta  peste prajitura racita (eu am pus ciocolata neagra). Putem presara cocos sau fulgi de ciocolata neagra, deasemenea puteti folosi ciocolata neagra in compozitie sau ca si glazura.