contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Negresa Cu Ganache De Ciocolata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
     Cand am pofta de ciocolata (adica nu foarte des) prefer o prajitura pufoasa, cremoasa, cu multa ciocolata pe deasupra. Am si o varianta senzationala de post cu nuci, stafide sau rahat... dar de fiecare data cand am facut-o a disparut prea repede din raza obiectivului. Toate la timpul lor... asadar, negresa cu ganache de ciocolata:



     Ingrediente prajitura:
  • 200g faina
  • 200g zahar
  • 25g cacao
  • o lingurita de praf de copt
  • o lingurita rasa de bicarbonat stins in putina zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • 75g unt topit si racit
  • 240ml lapte
  • 1-2 linguri de rom negru

     Ingrediente ganache:
  • 80g ciocolata 75% cacao
  • 80g ciocolata alba
  • 180ml smantana grasa
  • o lingura de unt

     Cea mai simpla prăjitură din lume se face amestecând toate ingredientele mai putin bicarbonatul stins in lamaie care se pune la sfarsit. Totusi ar trebui sa mentionez ca toate ingredientele uscate ar trebui date prin sita pentru a evita cocoloasele.
     Se unge cu unt o tava cu fund detasabil si se incinge cuptorul la 180 grade C, se pune aluatul si se da la cuptor cam 30 min.


     Ciocolata se marunteste bine si peste ea se toarna smantana fierbinte si o lingura de unt. Se lasa la temperatura camerei sa se raceasca si sa se intareasca putin. Cel mai bine ar fi sa turnati crema cat prajitura e in forma, dar eu m-am hazardat sa torn crema dupa ce am scos prajitura din forma. Dar acesta e un mic detaliu de design si nu inseamna ca nu a iesit o prajitura super gustoasa si draguta.


      Sper sa va placa si sper ca atunci cand o incercati sa imi spuneti cum vi se pare. Pana data viitoare... S'aveti pofta!