Negresa Cu Fulgi De Ciocolata
articol scris de Toamna07 blog Adina's kitchen & travel
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Aceasta negresa o pregatesc de ani buni si se prepara foarte repede,folosind ingrediente pe care le aveti deja in casa.
O veti indragi,cu siguranta!:)
Ingrediente:
5 oua
250 g zahar
250 g faina
150 ml lapte
250 g unt sau margarina
4 linguri cacao
3 plicuri zahar vanilat
esenta de rom (dupa gust)
fulgi de ciocolata si/sau nuca de cocos
Mod de preparare:
Intr-o craticioara,pe foc mic,se topeste margarina cu zaharul.Se adauga cacaoa si laptele.Se lasa pe foc sa dea doar cateva clocote,pana se topeste tot zaharul.
Din acest sos oprim 18 linguri, pentru glazura, si punem in el cateva picaturi de esenta de rom.Dam deoparte.
Restul se amesteca ,cu mixerul la viteza mica,cu albusurile batute tare,ca la bezea.Se adauga apoi galbenusurile,faina in ploaie,vanilia,esenta de rom si praful de copt stins in putin otet.Este bine ca in momentul in care adaugam faina sa dam la o parte mixerul si sa folosim o paleta cu care sa amestecam prin rasturnare,usor.
Restul se amesteca ,cu mixerul la viteza mica,cu albusurile batute tare,ca la bezea.Se adauga apoi galbenusurile,faina in ploaie,vanilia,esenta de rom si praful de copt stins in putin otet.Este bine ca in momentul in care adaugam faina sa dam la o parte mixerul si sa folosim o paleta cu care sa amestecam prin rasturnare,usor.
Se toarna intreaga compozitie intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la cuptor cca.40 de minute la foc mediu.
Dupa ce s-a racit putin blatul se intinde restul de sos,cel oprit,si se presara imediat fulgii de ciocolata sau nuca de cocos rasa.
Se formeaza o crusta delicioasa.
Pofta buna !
Pofta buna !