Negresa Cu Fructe…
articol scris de papalaile blog
In urma cu aproape un an am descoperit reteta asta minune de facut negresa pe site-ul Iuliei de la Gourmandine. Ea la randul ei a preluat reteta de la Laura Adamache. Va dati seama cat de buna e daca tot umbla pe aici prin internet
De atunci si pana acum am facut negresa asta de nenumarate ori. Reteta lor este cu banane. Asa am facut-o si eu de vreo 2-3 ori,
dar am mai incercat-o si cu capsuni o data.
De cele mai multe ori am facut-o cu nectarine si acum am trecut la visine. Oricare din variante este grozava. O data chiar am transformat-o in tort punandu-i pe deasupra o crema de pepene galben si imbracand-o in frisca.
Daca vreti sa fie si mai buna, eu va dau un sfat. Inainte sa mancati din ea stropiti-o cu niste vin alb demisec Eu si prietenele mele am descoperit secretul asta intr-o seara in oras cand eu din greseala (sau de la prea multa bautura ) am dat cu mana peste paharul de vin si astfel am insiropat usor negresa. Am fost toate de acord ca este si mai buna asa
Acum dupa atatea povesti sa trec si la reteta. Cantitatile sunt pentru o tava mare de aragaz. In paranteza am sa specific cantitatile pentru o tava de 20×30. Eu am facut ambele variante.
Intr-o oala cu fundul gros se topesc la foc mic 480(320) gr de ciocolata neagra impreuna cu 360 (240) gr de unt. Pentru ca procesul de topire sa se faca cat mai rapid si fara probleme, ciocolata trebuie maruntita inainte. La fel si untul. Cu cat stau mai putin pe foc cu atata mai bine. Eu de obicei pun pe foc cateva momente, apoi trag oala alaturi si amestec in ea si iar o mai pun pe foc si tot asa, astfel incat oala sa nu se incalzeasca foarte tare si untul sa se separe…
Dupa ce s-au topit ciocolata si untul adaugam 480 (320) gr de zahar si amestecam bine.
In cazul in care compozitia este calda o lasam sa se mai raceasca. Adaugam apoi rand pe rand 9 (6) oua.
Dupa ce s-au incorporat si oualele adaugam 300 (200) gr de faina amestecate cu 1 plic si jumatate (1 plic) de praf de copt.
Si gata! Punem jumatate din compozitie in tava unsa cu unt si tapetata cu faina si apoi adaugam fructele. In cazul de fata visine. Daca puneti banane nu uitati sa stropiti bucatelele de banane cu suc de lamaie inainte sa nu oxideze.
Dupa puneti si restul de compozitie si fructe daca mai aveti.
Se pune tava in cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 40 de minute. Eu niciodata nu deschid usa cuptorului pana atunci. Daca vreti totusi sa intoarceti tava sau sa va uitati la ea mai bine inainte sa fie gata, nu deschideti totusi usa mai devreme de primele 25 de minute.
Ca sa vedeti daca e gata puteti face si testul cu scobitoarea. Eu de obicei scot tava din cuptor si o las acoperita cu prosoape de bucatarie o vreme. Se pudreaza cu zahar si se taie in bucati de diferite marimi. Eu cand o fac pentru acasa tai bucatile mai mari. Cand o fac pentru comenzi o tai in patratele de 3X3 sau cam asa
Merita sa incercati reteta asta pentru ca este foarte buna si se face usor. Plus ca gustul este mult mai grozav din cauza ciocolatei si prajitura e mai putin fada din cauza fructelor
In caz ca incercati sa-mi dati de stire. In caz ca ati mancat deja din negresa mea si v-a placut, de asemenea sa-mi dati de stire, iar daca vreti sa va fac si voua, astept un mail.
Filed under: Retetele altora..., Varianta mea... Tagged: banane, capsuni, ciocolata de menaj, ciocolata neagra, faina, nectarine, negresa cu ciocolata, negresa cu fructe, negresa cu nectarine, negresa cu visine, oua, postaday2011, praf de copt, unt, visine, zahar, zahar pudra