Negresa Cu Fistic, Nuca Si Inghetata De Vanilie
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O reteta de vara, care a ajuns intr-o zi racoroasa de toamna pe blog. Nu-i bai, ca se-anunta soare pe la sfarsitul saptamanii, deci puteti sa o incercati, v-o recomand calduros. ;-)
Reteta este din revista Femeia de azi nr.27, iulie 2012.
Ingrediente:
200g ciocolata menaj,
80g cacao,
250g unt,
65g faina,
250g zahar pudra,
4 oua,
100g fistic,
50g nuca,
1 plic praf de copt,
un praf de sare.
Mod de preparare:
Topeste ciocolata la bain-marie impreuna cu untul.
Incorporeaza faina amestecata cu zaharul, cacaua si praful de copt.
Adauga galbenusurile
si albusurile batuta spuma tare cu un praf de sare.
Ce ma bucur ca am vase Delimano...nimic nu s-a prins, iar de spalat...ce sa mai zic....exact ca-n reclama:"o joaca de copii" ;-))
Toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina...eu am un noroc imens cu tava cu invelis ceramic Delimano, care nu necisita absolut nimic din toate acestea.
Din loc in loc, pune fisticul crud si nuca tocata.
Lasa la cuptor, la foc moderat, 35-40 de minute.
Taie in patrate blatul
si serveste cu inghetata de vanilie(io am cumparat-o :P) si sos de ciocolata(p-asta l-am facut ;-)). Am suprapus doua patratele, o cupa de inghetata si sos, plus am rasnit niste ciocolata ;-)
Si cum menta mea de pe balcon a facut flori, iaca si floarea de menta ;-)
Buna rau cu inghetata, ciocolatoasa asta ;-)