Negresa Cu Dulceata De Visine
articol scris de adriana_lucia blog adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am transformat prajitura-chec a mamei in cea mai buna si simpla NEGRESA :D
Din ingrediente putine si cu o reteta pe care si un copil de 5 ani ar putea s-o reproduca, aceasta NEGRESA CU DULCEATA DE VISINE este de departe bunaciunea intruchipata :).
Iata de ce aveti nevoie :
15 linguri cu varf faina 000
10 linguri cu varf zahar
10 linguri ulei din samburi de struguri ( sau de floarea soarelui )
20 linguri lapte
5 linguri apa minerala
5 linguri cacao
5 linguri dulceata de visine
2 oua medii
1 lingurita rasa de bicarbonat
Amestecati toate ingredientele intr-un castron pana obtineti un aluat omogen.
Turnati aluatul intr-o tava dreptunghiulara ( modelul clasic ) tapetata cu foaie de copt. Coaceti NEGRESA cca 30-35 minute la 180*.
La servire o puteti combina cu sos de vanilie si dulceata de visine
...sau cu inghetata, sos de vanilie si dulceata.
E moale , pufoasa si deosebit de aromata, astfel incat nu veti gresi nici daca o mancati asa cum e, ADICA SIMPLA :).
FITI BINECUVANTATI ! :)