Negresa Cu Dulceata De Visine (de Post)
articol scris de Rhapsody blog Bucatareala la plesneala
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
V-am mai povestit despre baietelul meu si despre ispravile lui in bucatarie. De fiecare data cand gatim
impreuna deviez de la reteta si pun ce simte el ca trebuie in preparat. De data aceasta si-a dorit sa facem o "păjitulă neaglă" cu visine. :) Cred ca va fi urmatorul Masterchef. :)) Lasati-va copilasii sa creeze, sa murdareasca, sa greseasca. Va spun, e MI-NU-NAT sa ai un ucenic in bucatarie! ♥♥♥
- 400 g faina de grau
- 350 g dulceata de visine
- 50 g cacao (22% grasime am folosit eu)
- 50 g nuca de cocos
- 50 ml ulei de floarea soarelui (presat la rece)
- 600 ml apa plata
- 2 lg zahar
- 1/4 lgt sare
- 1/2 lgt bicarbonat de sodiu
- 1 lgt otet/zeama de lamaie
- 150 g ciocolata amaruie
- 3 lg ulei
- 5 lg cafea tare
- migdale maruntite
Cum procedezi:
1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade celsius.
2. Pune faina de grau impreuna cu zaharul, nuca de cocos si cu cacaoa intr-un vas si amesteca-le.
3. Adauga apa si uleiul si amesteca usor. Totodata incorporeaza si bicarbonatul de sodiu stins cu otet.
4. Pune dulceata de visine si amesteca cu un tel.
5. Toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor pentru 30-45 min. Testeaza cu o scobitoare, daca iese curata => blat copt.
6. Scoate tava din cuptor si lasa sa se raceasca complet (de preferat pana a doua zi) apoi taie in patrate de 4 cm.
7. Prepara glazura punand ciocolata rupta in bucati impreuna cu uleiul intr-un vas pe bain-marie. Amesteca pana cand se topeste complet. Ia vasul deoparte, adauga cafeaua si invarte bine.
8. Ia un cutit sau o lingurita si baga-l in glazura si unge fiecare bucata de prajitura pe laterale si deasupra. Pune pe fiecare bucata cateva migdale maruntite.