contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Negresa Cu Crema De Branza

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
     Aceasta reteta e preluata de la Lissa si am facut-o de 3-4 ori. Prima incercare mi-a iesit ca in original dar nu am facut poze pentru ca... na... a disparut de pe farfurie cam repejor. Datile urmatoare nu am mai urmarit reteta si am experimentat cu diferite aluaturi si tipuri de branza si... surprize, surprize... nu a mai iesit ca in original. Dar nu va faceti probleme, eu va dau aici reteta incercarii mele dintai cand am fost super multumita de rezultat. Iata cum arata o poza cu praji "nereusita" (folosesc ghilimele pt ca in realitate a fost foarte buna doar ca nu am fost eu multumita de consistenta):

     Ingrediente pentru blat:
  • 5 oua,
  • 15 linguri de zahar,
  • 15 linguri de ulei,
  • 15 linguri de lapte ,
  • 15 linguri de faina,
  • o lingura cu varf cacao,
  • 3/4 dintr-un plic praf de copt.
  • 1 lingurita de extract de vanilie
  • un praf de sare
     Pentru umplutura de branza:
  • 700 g branza de vaca (sfatul meu e sa folositi jumatate branza dulce sfaramicioasa, mai uscata, si jumatate, branza dulce foarte cremoasa)
  • 5 linguri zahar,
  • 3 oua mici sau 2 oua mari
  • 1 lingura rasa de faina (doar daca branza are mult zer, altfel e optional)
  • coaja de portocala
  • stafide (optional)
     Se mixeaza ouale bine 2-3 minute, apoi se adauga zaharul, uleiul batand in continuu apoi se adauga laptele si faina alternativ (in faina se amesteca initial praf de copt si sare) si la sfarsit de pune cacao si extract de vanilie.
     Separat se amesteca branza cu toate ingredientele si se pune deoparte

     Intr-o tava unsa bine cu ulei si tapetata cu hartie de copt se pune jumatate din compozitia de cacao apoi se intinde crema de branza, iar deasupra se pune restul de compozitie de cacao.
     Se da la cuptor pentru 40 de minute la foc mediu (180-190 grade), sau pana cand trece testul scobitorii.
Imi cer scuze pentru calitatea slaba a pozelor dar majoritatea prajiturilor le fac seara foarte tarziu.
   
     Din punctul meu de vedere, prajitura asta e una foarte simpla, economica si extrem de gustoasa. Sper s-o incercati si voi si sa-mi scrieti daca v-a iesit. S'aveti pofta!!!