Negresa Cu Cocos, De Post - Coconut Vegan Brownie
articol scris de Rhapsody blog Bucatareala la plesneala
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ce-mi place la prajiturile de post e ca faci economie de detergent (fiindca mixezi totul intr-un vas), de
energie electrica (fiindca nu folosesti mixerul) si iese o minunatie cu efort minim. In plus nu tre' sa fii mare cofetar ca sa iti iese ;) Ingrediente:
Blat:
- 380 g faina
- 150 g zahar
- 530 ml apa
- 50 g cacao
- 80 g fulgi nuca de cocos
- 60 ml ulei de floarea soarelui
- 60 ml sirop de brad
- 1 si 3/4 lgt bicarbonat de sodiu
- 1 lgt otet
Decor:
- bucatele de ciocolata amaruie
Cum procedam:
1. Preincalzim cuptorul la 190°C.
2. Intr-un vas amestecam faina, cu cacaoa, apoi turnam restul ingredientelor si le incorporam cu telul.
3. Turnam compozitia intr-un vas (termorezistent am folosit eu) cu dimensiunile 20 x20 cm, uns cu ulei si tapetat cu hartie de copt sau cu faina.
4. Introducem in cuptor pentru 35-45 min. Facem testul scobitorii, daca iese curata => blat copt.
5. Scoatem din cuptor si punem aschiile de ciocolata pe prajitura fierbinte.
Daca avem rabdare, asteptam sa se raceasca apoi o portionam dupa preferinta.
S-aveti pofta!