Negresa Cu Ciocolata
articol scris de amainbucatarie.blogs blog amainbucatarie.blogspot.com
Am inceput sa fac prajitura asta doar pentru a testa unul dintre vasele Tupperware despre care mi se spusese ca pot topi in el ciocolata doar cu apa.
Ma minunam eu cum sa topesti ciocolata fara sa te chinui pe aragaz, dar iata ca am gasit o metoda atat de rapida si de usoara incat de acum incolo cred ca numai prajituri cu ciocolata am sa fac.
Dar sa le luam pe rand.
Ingrediente
100 grame ciocolata amaruie
125 gr unt
200 gr zahar
5 oua
200 gr faina
un praf de sare
1 plic praf de copt
100 grame de biscuiti digestivi
Mai intai am topit ciocolata in vasul Tupperware. Vasul nu este unul special pentru ciocolata, ci este de fapt un bol pentru mixer, dar al carui material permite si topirea ciocolatei sau ajuta aluatul sa creasca mai repede la dospit.
Cum se procedeaza?
Ciocolata am rupt-o bucatele si peste ea am turnat cam 300 gr de apa clocotita. Apa am turnat-o incet, scurgand-o pe marginea vasului. Apoi am inchis vasul cu capacul sau si l-am lasat sa stea 10 minute.
Dupa ce am deschis capacul, am scurs apa si in urma a ramas aceasta minunata crema!
In timpul in care nu a trebuit sa-mi bat capul cu topitul ciocolatei, am sfaramitat cu mana 100 grame de biscuiti digestivi.
Pentru a lucra in vas am folosit o paleta speciala tot de la Tupperware, foarte practica datorita marginilor elastice.
Dupa ce am topit ciocolata am adaugat untul topit si l-am amestecat bine cu ciocolata.
Am adaugat ouale unul cate unul amestecand bine, zaharul si apoi incet, incet faina amestecata in prealabil cu sarea si praful de copt.
In aluatul obtinut am turnat la final biscuitii sfaramitati si am amestecat bine. Am turnat compozitia in tava si am dat la cuptor pentru aproape 1 ora, la foc incet.
La final a iesit o prajiturica foarte aromata, iar biscuitii i-au dat un aspect cu totul deosebit! ;)
Pentru mai multe informatii despre produsele Tupperware o puteti contacta pe doamna Mia Lupea la [email protected] sau 0722 433277 / 0740 760303.